«Лемтранс» спільно з Фондом Ріната Ахметова передав апарат ШВЛ Волноваській центральній районній лікарні

05.11.2020

Компанія «Лемтранс» приєдналася до глобальної ініціативи Фонду Ріната Ахметова з надання допомоги українським лікарням у боротьбі з COVID-19. Церемонія передання відбулася 4 листопада в м. Волновасі.
Це не перша допомога Фонду Ріната Ахметова. Цього літа Фонд уже передав цій медустанові апарат ШВЛ експертного класу. Апарати ШВЛ, які передали лікарні Фонд Ріната Ахметова та компанія «Лемтранс», з-поміж найсучасніших у світі, але головне – вони прості у використанні та значною мірою виключають людський чинник. Завдяки цьому такі апарати ШВЛ можуть бути використані відразу ж після інсталяції практично в будь-якій лікарні України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз.
Нагадаємо, що у квітні в межах цієї ініціативи «Лемтранс» уже закупив і передав Волноваській центральній районній лікарні понад 2000 од. засобів індивідуального захисту: медичних окулярів і рукавичок, лицьових щитків, масок підвищеного захисту, а також комбінезонів.
«У цей непростий час ми надавали й надаватимемо допомогу медичним закладам. Особливо активно ми це робимо в регіонах присутності. Це внесок компанії в профілактику поширення коронавірусної інфекції та забезпечення соціальної стабільності в цих регіонах», – говорить генеральний директор компанії Володимир Мезенцев.
Раніше для ефективної роботи Фонд започаткував проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Проєкт не має аналогів у країні. Ще в лютому Рінат Ахметова виділив 300 мільйонів гривень на допомогу в боротьбі з COVID-19. Це найбільша, найсистемніша та наймасштабніша приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом.