«Лемтранс» створить великий логістичний хаб на кордоні з Польщею

25.03.2021
Share

Компанія «Лемтранс» придбала частку 70% ТОВ «Мостиська драй порт», на базі якої має намір створити залізничний логістичний хаб.
Проєкт універсального термінала буде реалізовано на території колишньої нафтобази поблизу залізничної станції Мостиська–2 (Львівська область) за декілька кілометрів від кордону України та Польщі.
Після завершення будівництва вантажоперевізники та вантажовідправники отримають можливість швидкого перевалювання контейнерів із залізничних вагонів колії 1520 на колію 1435 і навпаки. Це дасть змогу терміналу Мостиська в майбутньому стати основним транспортним хабом між регіонами України&Азія і Європейською термінальною мережею, а також зможе залучити в Україну додатковий транзит із Китаю.
«Придбання частки "Мостиська драй порт" дасть змогу компанії "Лемтранс" розширити свої можливості. Логістичний хаб у Мостиськах органічно впишеться в бізнес-структуру нашої компанії, доповнивши її. Ми впевнені, що такий проєкт може дати поштовх розвитку всієї галузі вантажних залізничних перевезень України», – пояснює генеральний директор компанії «Лемтранс» Володимир Мезенцев.
Загальний обсяг інвестицій у проєкт становитиме понад 15 млн дол.
Після його завершення регіон отримає більш ніж 50 робочих місць, а також істотно збільшить свій інвестиційний потенціал.
«Немає сумнівів, що подібний об’єкт може стимулювати розвиток не тільки міста, а й усього регіону. Після відкриття хаба тут істотно зросте попит на логістичні та складські послуги. А це означає – додаткові інвестиції, податки та робочі місця», – підсумував Володимир Мезенцев.
Очікується, що хаб прийме для обслуговування перші потяги до кінця цього року.

Довідка
ТОВ «Лемтранс» – найбільший приватний оператор залізничного рухомого складу України. Основними напрямами діяльності компанії є: організація перевезень власним рухомим складом, надання транспортно-експедиторських послуг, інформаційний супровід руху вантажів, а також ремонт рухомого складу. 100% статутного капіталу компанії «Лемтранс» належать SCM.

Підписка на новини

Будьте в курсі подій